Du kan være din egen bedste samtalepartner

Du kan være din egen bedste samtalepartner

11. november 2021 Alle tidligere blogs 0

Taler du nogen gange med dig selv ?

Hvor du forholder dig til dine tanker og ikke bare giver dem ret eller smider brænde på bålet ? Men går ind og undersøger dem, deres validitet og diskuterer og udfordrer dem ?

Du kan være din egen bedste samtalepartner <3

Vores tanker

De tanker vi tror på påvirker vores følelser, vores fornemmelser i kroppen og i sidste ende de beslutninger vi træffer og den adfærd vi udviser.

Vores tanker opstår bl.a. på baggrund af vores opdragelse, det livet har lært os, de mennesker vi påvirkes af, miljøet vi færdes i og vores forventninger til hvordan tingene skal være.

Det kan gøre en verden til forskel, hvis du holder fast i destruktive tanker contra hvis du udfordrer dem, ser dem ovenfra og ser, hvad der evt. ligger til grund for dem.

Holder vi ikke fast i dem, men giver dem lov til at bevæge sig, vil de ændre form.

Det betyder ikke, at de ikke må være der. Tværtimod. Sæt sindet fri, og lad de tanker komme, der kommer.

Det afgørende er, om du lader dig styre af dem, eller om du udfordrer og leger med dem. Det kan få afgørende betydning for, hvordan dit liv udformer sig.

Hjernen har det bedst med vaner, det gælder også vores tanker. Den er doven indimellem og gider ikke rigtigt udfordres. Derfor kræver det vilje og mod, at gå i dialog med tankerne.

Det er ikke altid let at gøre selv. I samtale med en samtalepartner kan det lade sig gøre at øve sig, og med tiden vil det give en ekstra kompetence, der giver gør os mere fleksible til at se, hvad vi gør ved os selv og dermed regulere det.

Det svarer til at tage tunnelsynsbrillerne af og erstatte dem med briller med fuldt udsyn.

Som øret er den legemsdel der modtager lyde, er sindet modtager af tanker. Tankerne er vores tjenere, de har ikke mere magt, end hvad vi selv giver dem.

❤

Kontakt

Følg Mindfulness Odense på Facebook

Samtaler

Workshops

LinkedIn

Mere om Mette

Mindfulness

Linkedin

Facebooklinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.