Vær bevidst om din frihed

Vær bevidst om din frihed

13. oktober 2021 Alle tidligere blogs 0

Viktor Frankl, Østrigs læge og professor i neurologi og psykiatri var født af jødiske forældre og sad fængslet fra 1942-1945 i både Theresienstadt og Auschwitz mfl.

Både før, under og efter krigen grundlagde Frankl en hel retning indenfor eksistentiel psykoterapi, og var toneangivende på linie med Freud for den europæiske psykoterapi i det 20. århundrede.

Blandt andet sagde Frankl, at ”Imellem det du bliver stimuleret af (dine tanker, følelser, fornemmelser) og din respons, der er der et råderum – i det råderum, er du fri til at vælge din respons”

Undersøgelser viser, at mere end 50 % af vores vågne tid, der har vi sat automatpiloten til. Det går stærkt, vi har en masse vi skal nå.

Ofte har vi altså slet ikke kontakt, til dette råderum, da mange af vores handlinger foregår ubevidst eller automatisk.

Frankl opfordrer os til, at træde ud af denne automatik. Tage styrpinden i egen hånd og ikke lade os rive rundt i manegen af vores spontant opstående tanker og forstyrrelser.

Når vi gør det, kan vi tage et bevidst valg ift hvordan vi vil reagere, i stedet for at gøre, som vi ”plejer”, hvis ikke ”plejer” er god for os ?

Dette har indvirkning på både dit arbejds- og privatliv.

En måde at øge vores bevidsthed om vores respons kan ske gennem Mindfulness træning. Her kommer vi i kontakt med dette råderum og kan opleve, at det simpelthen bliver større og mere fleksibelt.

Det kan give en vidunderlig fornemmelse af frihed, når vi opdager dette.

❤

Kontakt

Følg Mindfulness Odense på Facebook

Samtaler

Workshops

LinkedIn

Mere om Mette

Mindfulness

Linkedin

Facebooklinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.